Ψυκτικοί Θάλαμοι ανα Είδος
Πατήστε πάνω στο προϊόν που σας ενδιαφέρει για να δείτε συνθήκες αποθήκευσης σε ψυκτικούς θαλάμους (τιμές θερμοκρασίας, τιμές υγρασίας, διάρκεια, σημείο παγώματος).
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Αγκινάρες | 0 | 95-100% | 2 βδομάδες | -1.2 |
Αγκινάρες Ιερουσαλήμ | 0 | 90-95% | 5 μήνες | -2.5 |
Σπαράγγια | 0 ως 2 | 95-100% | 2-3 βδομάδες | -0.6 |
Φασόλια πράσινα | 4 ως 7 | 90-95% | 7-10 μέρες | -0.7 |
Φασόλια Λίμας | 3 ως 4 | 90-95% | 3-5 μέρες | -0.6 |
Φασόλια ξερά | 10 | 70% | 6-8 μήνες | |
Τεύτλα ρίζες | 0 | 95-100% | 4-6 μήνες | -0.9 |
Τεύτλα | 0 | 95% | 10-14 μέρες | -0.4 |
Μπρόκολο | 0 | 95-100% | 10-14 μέρες | -0.6 |
Λαχανάκια Βρυξελλών | 0 | 95-100% | 3-5 βδομάδες | -0.8 |
Λάχανα | 0 | 98-100% | 5-6 μήνες | -0.9 |
Καρότα άγουρα | 0 | 98-100% | 4-6 βδομάδες | -1.4 |
Καρότα ώριμα | 0 | 98-100% | 5-9 μήνες | -1.4 |
Κουνουπίδι | 0 | 95% | 2-4 βδομάδες | -0.8 |
Σέλινο | 0 | 95-100% | 3-4 μήνες | -0.9 |
Καλαμπόκι γλυκό | 0 | 95-98% | 4-8 μέρες | -0.6 |
Αγγούρια | 10 ως 13 | 95% | 10-14 μέρες | -0.5 |
Μελιτζάνες | 8 ως 12 | 90-95% | 7-10 μέρες | -0.8 |
Αντίδια | 0 | 95-100% | 2-3 βδομάδες | -0.1 |
Λαχανικά κατεψυγμένα | -18 ως -23 | 6-12 μήνες | ||
Σκόρδα, ξερά | 0 | 65-70% | 6-7 μήνες | -0.8 |
Σκόρδα, πράσινα φυλλωτά | 0 | 95-100% | 10-14 μέρες | -0.3 |
Horseradish | -1 ως 0 | 95-100% | 10-12 μήνες | -1.8 |
Λάχανα τύπου Kale | 0 | 95% | 3-4 βδομάδες | -0.5 |
Λάχανα τύπου Kohlrabi | 0 | 95% | 2-4 βδομάδες | -1 |
Πράσα, πράσινα | 0 | 95% | 1-3 μήνες | -0.7 |
Μαρούλια | 0 ως 1 | 95-100% | 2-3 βδομάδες | -0.2 |
Μανιτάρια | 0 | 95% | 3-4 μέρες | -0.9 |
Μπάμιες | 7 ως 10 | 90-95% | 7-10 μέρες | -1.8 |
Κρεμμύδια πράσινα | 0 | 95-100% | 3-4 βδομάδες | -0.9 |
Κρεμμύδια ξερά | 0 | 65-75% | 1-8 μήνες | -0.8 |
Μαϊντανός | 0 | 95-100% | 1-2 μήνες | -1.1 |
Αρακάς πράσινος | 0 | 95% | 1-3 βδομάδες | -0.6 |
Αρακάς, ξερός | 10 | 70% | 6-8 μήνες | |
Πιπεριές αποξηραμένες | 0 ως 10 | 60-70% | 6 μήνες | -0.9 |
Πιπεριές γλυκές | 7 ως 13 | 90-95% | 2-3 βδομάδες | -0.7 |
Πατάτες πρώιμες | 10 ως 13 | 90% | -0.6 | |
Πατάτες κύριας συγκομιδής | 3 ως 10 | 90-95% | 5-8 μήνες | -0.7 |
Πατάτες γλυκές | 13 ως 16 | 85-90% | 4-7 μήνες | -1.3 |
Κολοκύθες | 10 ως 13 | 50-75% | 2-3 μήνες | -0.8 |
Ραπάνια άνοιξης | 0 | 95% | 3-4 βδομάδες | -0.7 |
Ραπάνια χειμώνα | 0 | 95-100% | 2-4 μήνες | -0.7 |
Γογγύλια Rutabaga | 0 | 98-100% | 4-6 μήνες | -1.1 |
Σπόροι Λαχανικών | 0 ως 10 | 50-65% | 10-12 μήνες | |
Σπανάκι | 0 | 95-98% | 10-14 μέρες | -1 |
Κολοκύθια καλοκαιρινά | 5 ως 10 | 85-95% | 5-14 μέρες | -0.5 |
Κολοκύθια χειμερινά | 10 ως 13 | 50-75% | 4-6 μήνες | -0.8 |
Τομάτες ώριμες πράσινες | 13 ως 21 | 90-95% | 1-3 βδομάδες | -0.6 |
Τομάτες ώριμες γερές | 7 ως 10 | 90-95% | 4-7 μέρες | -0.5 |
Κάρδαμο | 0 | 95% | 3-4 μέρες | -0.3 |
Γλυκοπατάτα Yam | 16 | 85-90% | 3-6 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Μήλα | -1 ως 4 | 90-95% | 3-8 μήνες | -1.1 |
Μήλα ξερά | 0 ως 5 | 55-60% | 5-8 μήνες | |
Βερίκοκα | 0 | 90-95% | 1-2 βδομάδες | -1.1 |
Αβοκάντο | 4 ως 13 | 85-90% | 2-4 βδομάδες | -0.3 |
Βατόμουρα (blackberries) | -0.5 ως 0 | 90-95% | 3 μέρες | -0.8 |
Μούρα blueberries | -1 ως 0 | 90-95% | 2 βδομάδες | -1.6 |
Πεπονάκια | 2 ως 4 | 95% | 5-15 μέρες | -1.2 |
Κεράσια στυφά | -1 ως 1 | 90-95% | 3-7 μέρες | -1.7 |
Κεράσια γλυκά | -1 ως -0.5 | 90-95% | 2-3 βδομάδες | -1.8 |
Πεπόνια casaba | 7 ως 10 | 85-95% | 4-6 βδομάδες | -1.1 |
Μούρα cranberries | 2 ως 4 | 90-95% | 2-4 μήνες | -0.9 |
Χουρμάδες | -18 ή 0 | <75% | 6-12 μήνες | -16 |
Μούρα Dewberries | -1 ως 0 | 90-95% | 3 μέρες | -1.3 |
Σύκα ξερά | 0 ως 4 | 50-60% | 9-12 μήνες | |
Σύκα φρέσκα | -1 ως 0 | 85-90% | 7-10 μέρες | -2.4 |
Φρούτα κατεψυγμένα | -23 ως -18 | 90-95% | 6-12 μήνες | |
Φραγκοστάφυλλα (goosberries) | -1 ως 0 | 90-95% | 2-4 βδομάδες | -1.1 |
Γκρέιπφρουτ | 10 ως 16 | 85-90% | 6-10 βδομάδες | -1.1 |
Σταφύλια Αμερικής | -1 ως 0 | 85-90% | 2-8 βδομάδες | -1.6 |
Σταφύλια Vinifera | -1 | 90-95% | 3-6 μήνες | -2.1 |
Γουάβα (Guava) | 5 ως 10 | 90% | 2-3 βδομάδες | |
Πεπόνια Honeydew | 7 ως 10 | 90-95% | 3-4 βδομάδες | -0.9 |
Λεμόνια | 0 ή 10-14 | 85-90% | 1-6 μήνες | -1.4 |
Λεμόνια lime | 9-10 | 85-90% | 6-8 βδομάδες | -1.6 |
Μάνγκο | 13 | 85-90% | 2-3 βδομάδες | -0.9 |
Νεκταρίνια | -0.5 ως 0 | 90% | 2-4 βδομάδες | -0.9 |
Ελιές, φρέσκες | 7 ως 10 | 85-90% | 4-6 βδομάδες | -1.4 |
Πορτοκάλια | 0 ως 9 | 85-90% | 3-12 βδομάδες | -0.8 |
Παπάγια | 7 | 85-90% | 1-3 βδομάδες | -0.8 |
Ροδάκινα | -0.5 ως 0 | 90-95% | 2-4 βδομάδες | -0.9 |
Ροδάκινα ξερά | 0 ως 5 | 55-60% | 5-8 μήνες | |
Αχλάδια | -1.6 ως -0.5 | 90-95% | 2-7 μήνες | -1.6 |
Πεπόνια Περσίας | 7 ως 10 | 90-95% | 2 βδομάδες | -0.8 |
Διόσπυρος (Persimmon) | -1 | 90% | 3-4 μήνες | -2.2 |
Ανανάς, ώριμος | 7 | 85-90% | 2-4 βδομάδες | -1 |
Δαμάσκηνα φρέσκα | -1 ως 0 | 90-95% | 2-4 βδομάδες | -0.8 |
Ρόδια | 5 | 90-95% | 2-3 μήνες | -0.3 |
Δαμάσκηνα ξερά | 0 ως 5 | 55-60% | 5-8 μήνες | |
Κυδώνια (quince) | -1 ως 0 | 90% | 2-3 μήνες | -2 |
Βατόμουρα raspberries μαύρα | -0.5 ως 0 | 90-95% | 2-3 μέρες | -1.1 |
Βατόμουρα raspberries κόκκινα | -0.5 ως 0 | 90-95% | 2-3 μέρες | -0.6 |
Φράουλες | -0.5 ως 0 | 90-95% | 5-7 μέρες | -0.8 |
Μανδαρίνια (tangerines) | 4 | 90-95% | 2-4 βδομάδες | -1.1 |
Καρπούζια | 10 ως 15 | 90% | 2-3 βδομάδες | -0.4 |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Ψάρια νωπά διάφορα | 0 ως 1 | 95-100% | 4-10 μέρες | -2.2 |
Ψάρι Σολομός νωπός | -1 ως 1 | 95-100% | 18 μέρες | -2.2 |
Ψάρι τόνος νωπός | 0 ως 2 | 95-100% | 14 μέρες | -2.2 |
Ψάρι σκουμπρί – κολιός νωπά | 0 ως 1 | 95-100% | 6-8 μέρες | -2.2 |
Ψάρια κατεψυγμένα | -29 ως -18 | 90-95% | 6-12 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Χτένια νωπά | 0 ως 1 | 95-100% | 12 μέρες | -2.2 |
Γαρίδες νωπές | -1 ως 1 | 95-100% | 12-14 μέρες | -2.2 |
Αστακός Αμερικής νωπός | 5 ως 10 | Σε θαλασ. νερό | -2.2 | |
Στρείδια – μύδια χωρίς κέλυφος | 0 ως 2 | 100% | 5-8 μέρες | -2.2 |
Στρείδια με κέλυφος | 5 ως 10 | 95-100% | 5 μέρες | -2.8 |
Οστρακοειδή κατεψυγμένα | -29 ως -18 | 90-95% | 3-8 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Μοσχάρι νωπό, μέσος όρος | 0 ως 1 | 88-92% | 1-6 βδομάδες | -2.2 |
Μοσχάρι νωπό choice 60% lean | 0 ως 4 | 85-90% | 1-3 βδομάδες | -1.7 |
Μοσχάρι νωπό prime 54% lean | 0 ως 1 | 85% | 1-3 βδομάδες | -2.2 |
Μοσχάρι νωπό Sirloin cut | 0 ως 1 | 85% | 1-3 βδομάδες | |
Μοσχάρι νωπό round cut | 0 ως 1 | 85% | 1-3 βδομάδες | |
Μοσχάρι αποξηραμένο | 10 ως 15 | 15% | 6-8 βδομάδες | |
Συκώτι νωπό | 0 | 90% | 5 μέρες | -1.7 |
Μοσχάρι κατεψυγμένο | -23 ως -18 | 90-95% | 6-12 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Χοιρινό νωπό μέσος όρος | 0 ως 1 | 85-90% | 3-7 μέρες | -2.2 |
Χοιρινό νωπό 47% lean | 0 ως 1 | 85-90% | 3-5 μέρες | |
Χοιρινό νωπό bellies 35% lean | 0 ως 1 | 85% | 3-5 μέρες | |
Χοιρινό νωπό backfat 100% fat | 0 ως 1 | 85% | 3-7 μέρες | |
Χοιρινό νωπό shoulder 67% lean | 0 ως 1 | 85% | 3-5 μέρες | -2.2 |
Χοιρινό κατεψυγμένο | -23 ως -18 | 90-95% | 4-8 μήνες | |
Χοιρινό χοιρομέρι (ham) 74% lean | 0 ως 1 | 80-85% | 3-5 μέρες | -1.7 |
Χοιρινό χοιρομέρι (ham) ελαφρώς παστό | 3 ως 5 | 80-85% | 1-2 βδομάδες | |
Χοιρινό χοιρομέρι (ham) κανονικά παστό | 10 ως 15 | 65-70% | 3-5 μήνες | |
Χοιρινό χοιρομέρι (ham) κατεψυγμένο | -23 ως -18 | 90-95% | 6-8 μήνες | |
Χοιρινό μπέικον μεσαία λιπαρά | 3 ως 5 | 80-85% | 2-3 βδομάδες | |
Χοιρινό μπέικον παστό farm style | 16 ως 18 | 85% | 4-6 μήνες | |
Χοιρινό μπέικον παστό packer style | 1 ως 4 | 85% | 2-6 βδομάδες | |
Χοιρινό μπέικον κατεψυγμένο | -23 ως -18 | 90-95% | 2-4 μήνες | |
Χοιρινά λουκάνικα νωπά | 0 ως 1 | 85% | 1-7 μέρες | |
Χοιρινά λουκάνικα country καπνιστά | 0 | 85% | 1-3 βδομάδες | -3.9 |
Χοιρινά λουκάνικα country Φρανκφούρτης | 0 | 85% | 1-3 βδομάδες | -1.7 |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Αρνί νωπό, μέσος όρος | 0 ως 1 | 85-90% | 5-12 μέρες | -2.2 ως -1.7 |
Αρνί νωπό 67% lean | 0 | 85% | 5-12 μέρες | -1.9 |
Αρνί νωπό πόδι 83% lean | 5 | 85% | 5-12 μέρες | |
Αρνί κατεψυγμένο | -23 ως -18 | 90-95% | 8-12 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Πουλερικά νωπά, μέσος όρος | -2 ως 0 | 95-100% | 1-4 βδομάδες | -2.8 |
Κοτόπουλα νωπά γενικά | -2 ως 0 | 95-100% | 1-4 βδομάδες | -2.8 |
Γαλοπούλες νωπές γενικά | -2 ως 0 | 95-100% | 1-4 βδομάδες | -2.8 |
Πάπιες νωπές | -2 ως 0 | 95-100% | 1 βδομάδα | -2.8 |
Πουλερικά κατεψυγμένα | -23 ως -18 | 90-95% | 12 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Κουνέλια νωπά | 0 ως 1 | 90-95% | 1-5 μέρες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Βούτυρο νωπό | 0 | 75-85% | 1 μήνα | -20 ως -0.6 |
Βούτυρο κατεψυγμένο | -23 | 70-85% | 12 μήνες | |
Τυρί Τσένταρ μακρά αποθήκευση | 0 ως 1 | 65% | 12 μήνες | -13 |
Τυρί Τσένταρ βραχεία αποθήκευση | 4.4 | 65% | 6 μήνες | -13 |
Τυρί Τσένταρ κατηργασμένο (processed) | 4.4 | 65% | 12 μήνες | -7.2 |
Τυρί Τσένταρ τριμένο | 4.4 | 65% | 12 μήνες | |
Παγωτά 10% λιπαρά | -29 ως -26 | 3-23 μήνες | -5.6 | |
Γάλα πλήρες παστεριωμένο Α βαθμού | 0 ως 1 | 2-3 μήνες | -0.6 | |
Γάλα πλήρες αφυδατωμένο | 21 | χαμηλή | 6-9 μήνες | |
Γάλα χωρίς λιπαρά αφυδατωμένο | 7 ως 21 | χαμηλή | 16 μήνες | |
Γάλα εβαπορέ | 4 | 24 μήνες | -1.4 | |
Γάλα εβαπορέ άγλυκο | 21 | 12 μήνες | -1.4 | |
Γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο σακχαρούχο | 4 | 15 μήνες | -15 | |
Γάλακτος ορρός αφυδατωμένος | 21 | χαμηλη | 12 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Αυγά με κέλυφος | -2 ως 0 | 80-85% | 5-6 μήνες | -2.2 |
Αυγά με κέλυφος, ψύξη στην παραγωγή | 10 ως 13 | 70-75% | 2-3 βδομάδες | -2.2 |
Αυγά κατεψυγμένα ολόκληρα | -18 και κάτω | 1 χρόνο συν | ||
Αυγά κατεψυγμένα κροκοί | -18 και κάτω | 1 χρόνο συν | ||
Αυγά κατεψυγμένα ασπράδια | -18 και κάτω | 1 χρόνο συν | ||
Αυγά ολόκληρου στερεά | 2 ως 4 | χαμηλή | 6-12 μήνες | |
Αυγά στερεά κροκού | 2 ως 4 | χαμηλή | 6-12 μήνες | |
Αυγά στερεά λευκώματος (αλμπουμίνη) | Δωματίου | χαμηλή | 1 χρόνο συν |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Καραμέλες γάλακτος – σοκολάτας | -18 ως 1 | 40% | 6-12 μήνες | |
Καραμέλες peanut brittle | -18 ως 1 | 40% | 1.5 ως 6 μήνες | |
Καραμέλες fudge | -18 ως 1 | 65% | 5-12 μήνες | |
Καραμέλες marshmallows | -18 ως 1 | 65% | 3-9 μήνες |
ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ | ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ | ΥΓΡΑΣΙΑ | ΔΙΑΡΚΕΙΑ | ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ |
Μπύρα βαρελάκια | 2 ως 4 | 3-8 βδομάδες | -2.2 | |
Μπύρα φιάλη ή κουτί | 2 ως 4 | <65% | 3-6 μήνες | |
Ψωμί | -18 | 3-13 βδομάδες | ||
Κονσέρβες | 0 ως 16 | <70% | 1 χρόνο | |
Καφές πράσινος | 2 ως 3 | 80-85% | 2-4 μήνες | |
Γούνες και υφάσματα | 1 ως 4 | 45-55% | αρκετά χρόνια | |
Μέλι | <10 | 1 χρόνο συν | ||
Λαρδί (χωρίς αντιοξειδωτικό) | -18 | 90-95% | 12-14 μήνες | |
Ξηροί καρποί | 0 ως 10 | 65-75% | 8-12 μήνες | -5 (κάστανα) ως -10 |
Σπορέλαια | 21 | 1 χρόνο συν | ||
Μαργαρίνη φυτική | 2 | 60-70% | 1 χρόνο συν | |
Χυμός πορτοκάλι | -1 ως 2 | 3-6 βδομάδες | ||
Ποπκορν ωμό | 0 ως 4 | 85% | 4-6 βδομάδες | |
Μαγιά φούρνου συμπιεσμένη | -0.6 ως 0 | |||
Καπνός σε κάδους | 10 ως 18 | 50-65% | 1 χρόνο | |
Καπνός σε δέματα | 2 ως 4 | 70-85% | 1-2 χρόνια | |
Τσιγάρα | 2 ως 8 | 50-55% | 6 μήνες | |
Πούρα | 2 ως 10 | 60-65% | 2 μήνες |