pixel
telephone icon
espa

Σωστή χρήση για εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας του ψυκτικού θαλάμου

Ως επιχειρηματίας ξέρεις πολύ καλά ότι η σωστή οικονομική διαχείριση είναι το Α και το Ω για την επιχείρησή σου. Όλα πρέπει να είναι υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο, ώστε να μπορείς έχεις ολοκληρωμένη εικόνα των εσόδων και των εξόδων. Τίποτα δεν μπορείς και δεν πρέπει να αφήσεις στη τύχη…

Εφόσον διαβάζεις αυτό το άρθρο, σημαίνει ότι  έχεις στην κατοχή σου τουλάχιστον έναν ψυκτικό θάλαμο. Αυτομάτως, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις ότι το κόστος λειτουργίας του είναι αρκετά υψηλό εξαιτίας της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Διατήρηση Θερμοκρασίας Ψυκτικού Θαλάμου

Η διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας που χρειάζεται ένας ψυκτικός θάλαμος, ιδιαίτερα στη βιομηχανία φαρμάκων και τροφίμων, απαιτεί συνεχή ψύξη και τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. Το να βρεις λοιπόν τρόπους εξισορρόπησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του, είναι κάτι που σίγουρα σε απασχολεί.

Παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips για να καταφέρεις να εξοικονομήσεις ενέργεια, λειτουργώντας τον ψυκτικό σου θάλαμο με αποδοτικό και έξυπνο τρόπο:

  • Πρόσεχε το ανοιγοκλείσιμο των πορτών του ψυκτικού θαλάμου σου

Κάνε ξεκάθαρο στους συνεργάτες σου ότι δεν μπορούν να ανοίγουν τις πόρτες του ψυκτικού θαλάμου ξεχνώντας τις ανοιχτές. Πρέπει να κλείνουν γρήγορα τις πόρτες κάθε φορά που μπαίνουν ή βγαίνουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η επιθυμητή θερμοκρασία χάνεται και μέχρι να επανέλθει στα επίπεδα που θέλεις, καταναλώνεται ενέργεια και χρήμα. Άρα, ο χρυσός κανόνας είναι να ανοίγεις τις πόρτες όσο γίνεται λιγότερες φορές και για λιγότερο χρόνο.

  • Φόρτωσε τα εμπορεύματά σου σταδιακά

Δεν είναι ανάγκη να φορτώνεις ή να εκφορτώνεις τα εμπορεύματά σου όλα μαζί. Μπορείς να το κάνεις τμηματικά και προσέχοντας να μην γίνεται αυτό όταν η θερμοκρασία έξω από τον θάλαμο είναι πολύ υψηλή. Με την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών φόρτωσης και εκφόρτωσης, μπορείς να ελέγξεις τη θερμοκρασία και να και να αποτρέψεις το υπερβολικά υψηλό κόστος λειτουργίας.

  • Παρακολούθησε σε τακτική βάση τη θερμοκρασία του ψυκτικού θαλάμου σου

Είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθείς στενά τη θερμοκρασία του θαλάμου σου, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο. Καλό είναι, εάν δεν είσαι σίγουρος για τη θερμοκρασία που χρειάζεσαι, να συμβουλεύεσαι τον κατασκευαστή, τον εγκαταστάτη ή το εγχειρίδιο χρήσης, ώστε να σιγουρευτείς ότι έχουν γίνει οι σωστές ρυθμίσεις. Ένα λάθος στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, μπορεί να αυξήσει δραματικά τον λογαριασμό ρεύματος.

  • Συντήρησε σωστά τον ψυκτικό θάλαμό σου

Εάν ελέγχεις συχνά ότι ο ψυκτικός σου θάλαμος λειτουργεί κανονικά, θα μειώσεις το κόστος λειτουργίας του και θα εξοικονομήσεις χρήματα. Με αυτόν το τρόπο θα φέρνεις στην επιφάνεια ζητήματα που επειδή θα τα δεις νωρίς, θα καταφέρεις να αποφύγεις μελλοντικά προβλήματα που θα σου στοιχίσουν. Κάνοντας τακτική συντήρηση και εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν για παράδειγμα ελαττωματικοί μεντεσέδες ή ελλείψεις στη στεγανότητα των θαλάμων, είσαι σίγουρος ότι η θερμοκρασία του ψυκτικού θαλάμου σου δεν έχει απώλειες και κατά συνέπεια δεν σπαταλά επιπλέον ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όσο πιο γρήγορα λύσεις το πρόβλημα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα ελέγχεις την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

  • Επένδυσε στην κατάλληλη μόνωση και τη στεγανότητα

Όσο και αν τηρείς με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα παραπάνω, εάν δεν έχεις επενδύσει σε έναν ψυκτικό θάλαμο που έχει μόνωση και στεγανότητα υψηλών προδιαγραφών, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσεις την κατάλληλη θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Αυτά τα δύο συστατικά είναι που θα κρατήσουν χαμηλά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Διάλεξε ψυκτικό θάλαμο με πιστοποιήσεις

Ίσως αυτό να είναι το πιο χρήσιμο tip. Προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι ο ψυκτικός σου θάλαμος είναι σχεδιασμένος και κατασκευασμένος με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις που θα εγγυώνται για την άρτια λειτουργία του, πρέπει να φέρει το όνομα μιας εταιρείας που έχει πολύχρονη εμπειρία και εδραιωμένη παρουσία στο χώρο. Μόνο έτσι, θα ξέρεις ότι όλα λειτουργούν σωστά!

Μετάβαση στο περιεχόμενο