pixel
telephone icon
espa

Οργάνωσε τον ψυκτικό σου θάλαμο!

Σωστή Οργάνωση Αποθηκευτικού Χώρου Ψυκτικών Θαλάμων

Ύστερα από αρκετή αναζήτηση, έχεις καταφέρει να αποκτήσεις τον καταλληλότερο ψυκτικό θάλαμο για την επιχείρησή σου! Πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και προέρχεται από μία αξιόπιστη εταιρεία που σου παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεσαι. ΄

Όλα αυτά είναι μια χαρά, αλλά χρειάζεσαι και κάτι ακόμη. Τί είναι αυτό; Οργάνωση ψυκτικού θαλάμου.

– Να εκμεταλλεύεσαι σωστά τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτει ο ψυκτικός θάλαμος που έχεις επιλέξει.

Για κάποιους αυτό είναι παιχνιδάκι, για κάποιους άλλους όμως δεν είναι τόσο εύκολο και χρειάζεται χρόνος και πολύ προσπάθεια για να μπορούν να οργανώνονται σωστά.

Βέβαια αρκετοί μπορεί να αμφισβητήσουν τη σημασία της οργάνωσης και της σωστής εκμετάλλευσης του αποθηκευτικού χώρου. Οι έρευνες όμως έχουν δείξει ότι ένα σωστά οργανωμένο περιβάλλον γύρω μας, είναι πολύ εποικοδομητικό, ιδιαίτερα όταν γίνεται λόγος για τον εργασιακό μας χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, αυξάνεται κατακόρυφα η παραγωγικότητα, μειώνονται τα επίπεδα του άγχους και απογειώνεται η αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων.

Υπάρχει περίπτωση να μην θέλεις κάτι τέτοιο για την επιχείρησή σου;

Η απάντηση είναι σίγουρα αρνητική.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις μερικά χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς με επιτυχία τους αποθηκευτικούς χώρους του ψυκτικού θαλάμου σου:

Τοποθέτησε ράφια

Όσο περισσότερα ράφια ψυκτικών θαλάμων διαθέτεις, τόσο πιο οργανωμένος θα είσαι. Σου δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετείς με τάξη τα προϊόντα σου, χωρίζοντάς τα ανά κατηγορία και ανά είδος. Έτσι ξέρεις που έχεις τι χωρίς να χρειάζεται να το ψάχνεις.

Βάλε ετικέτες στα ράφια σου

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν είναι. Τοποθετώντας ετικέτες, θα ξέρεις με απόλυτη ακρίβεια που έχεις τι, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις ούτε εσύ, αλλά ούτε και το προσωπικό σου. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεις την οργάνωση ψυκτικού θαλάμου άμεσα. Καλό είναι στις ετικέτες, εκτός από το όνομα του προϊόντος, να αναγράφεις και την ημερομηνία που το αποθήκευσες, αλλά και την ημερομηνία λήξης. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αποθηκεύεις και στα ψηλότερα ράφια που δεν έχεις εύκολη οπτική πρόσβαση, χωρίς να χάνεις το έλεγχο.

Κατηγοριοποίησε τα προϊόντα σου.

Χώρισε τα προϊόντα σου σε κατηγορίες που θεωρείς ότι θα σε βοηθήσουν να τα διατηρείς και να τα οργανώνεις καλύτερα. Για παράδειγμα, εάν έχεις εστιατόριο καλό είναι να βάλεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου μαζί σε ένα ξεχωριστό ράφι, χωρίζοντάς τα και ανά είδος. Έτσι, θα αποφύγεις το περιττό ψάξιμο αλλά και στην περίπτωση των τροφίμων, την ανάπτυξη μικροβίων.

Μην υπερφορτώνεις με stock

Το να γεμίζεις με stock προϊόντα τα ράφια σου, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να δημιουργήσεις το απόλυτο χάος στον ψυκτικό σου θάλαμο. Τα επιπλέον προϊόντα από αυτά που χρειάζεσαι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα γεμίσουν τα ράφια σου με κούτες και κουτιά που θα στοιβάζονται στις γωνίες, καθιστώντας τον θάλαμό σου δύσχρηστο, μιας και δεν θα μπορείς να έχεις οπτική επαφή. Η υπερφόρτωση έχει ακόμη ένα μειονέκτημα, δεν αφήνει τον αέρα να κυκλοφορεί σωστά στο χώρο του θαλάμου. Ως αποτέλεσμα? Μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η αποδοτικότητα της ψύξης.

Διάλεξε τα κατάλληλα εξαρτήματα

Όπως πολύ σωστά λέει ο λαός μας: «Ο μάστορας είναι τα εργαλεία του». Αυτό δεν μπορείς να το προσπεράσεις. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να φροντίσεις να εξοπλίσεις τον ψυκτικό σου θάλαμο με τα κατάλληλα εξαρτήματα που θα σε βοηθήσουν να τον έχεις πάντα τακτοποιημένο. Τέτοια αξεσουάρ (ρολά κουρτινών, έτοιμες κουρτίνες pvc, τσιγγέλια, ράφια μεταλλικά, πλαστικά ή ανοξείδωτα κ.α.) υπάρχουν άφθονα στην αγορά και είναι απαραίτητα για να οργανωθείς σωστά.

Συμβουλέψου τους ειδικούς

Καλό είναι να επιλέξεις να αγοράσεις τον ψυκτικό θάλαμο που χρειάζεσαι για την επιχείρησή σου, από μία βιομηχανία με πείρα χρόνων, που θα μπορεί να σου παρέχει, τόσο τις συμβουλές της όσο  και την τεχνογνωσία της και μετά την πώληση. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας, που θα έρθει να δει τον χώρο σου από κοντά, μπορεί να σου δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για τη διαμόρφωση του θαλάμου σου, ώστε να εκμεταλλευτείς με τον πιο αποδοτικό τρόπο κάθε εκατοστό.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να επικοινωνήσεις με τους ειδικούς της AMP:

Επικοινωνία

Μετάβαση στο περιεχόμενο