pixel
telephone icon
espa

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο ψυκτικό θάλαμο

Κάθε νέα αγορά για την επιχείρησή σου είναι μία επένδυση που δεν θες να πάει χαμένη. Όχι μόνο γιατί υπολογίζεις τα χρήματά σου, αλλά και γιατί δεν έχεις καιρό για χάσιμο…

Ας μη γελιόμαστε… Κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρείται έχοντας αγοράσει ένα προϊόν που είτε βγήκε ελαττωματικό, είτε απεδείχθη κατώτερο των προσδοκιών του…

Όταν βέβαια η αγορά είναι μικρή, είναι και μικρό το κακό. Τί γίνεται όμως όταν έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα; Στην περίπτωση δηλ. που ο ψυκτικός θάλαμος που αγόρασες για την εταιρεία σου δεν είναι ο κατάλληλος, τί κάνεις;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απλή:

Πριν επιλέξεις τον ψυκτικό θάλαμο που θα αγοράσεις θα πρέπει να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι σίγουρος/η ότι έχεις διαλέξει αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι!

Βήμα 1: Σκέψου τί μέγεθος έχεις ανάγκη για τον κατάλληλο ψυκτικό θάλαμο

Το μέγεθος του ψυκτικού θαλάμου που θα διαλέξεις, εξαρτάται από το τι έχεις ανάγκη να αποθηκεύσεις, την ποσότητα των προϊόντων και την οργάνωση που χρειάζεσαι. Καλό είναι να διαλέξεις έναν ψυκτικό θάλαμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου χωρίς υπερβολές. Ο χρυσός κανόνας είναι ότι θα πρέπει πάντα να έχεις χώρο στο θάλαμό σου ακόμη και για κάτι έκτακτο, έτσι ώστε να μην πανικοβάλλεσαι στην περίπτωση που κάτι ξεφύγει από τον προγραμματισμό σου.

Βήμα 2: Υπολόγισε τις θερμοκρασίες που χρειάζεσαι για τον κατάλληλο ψυκτικό θάλαμο

Επειδή ο ψυκτικός θάλαμος είναι εργαλείο της δουλειάς σου, πρέπει να υπολογίσεις με ακρίβεια τις θερμοκρασίες που χρειάζεσαι για τα προϊόντα που θα αποθηκεύεις. Αυτός ο υπολογισμός θα ήταν καλό να γίνει με γνώμονα τόσο το παρόν, όσο και το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλύψεις τώρα τις ανάγκες σου. Ταυτόχρονα όμως, θα ήταν χρήσιμο να μπορείς να προβλέψεις και τις ανάγκες που είναι πιθανό να προκύψουν. Έτσι θα έχεις άνεση κινήσεων, μιας και θα έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύεις ό,τι προϊόν θελήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρυσός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερο το εύρος της θερμοκρασίας, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου.

Βήμα 3: Διάλεξε τον κατάλληλο ψυκτικό θάλαμο, σύμφωνα με τον κλάδο της επιχείρησής σου

Εάν η επιχείρησή σου σχετίζεται με φαρμακευτικά προϊόντα ή τρόφιμα, τότε χρειάζεται να επιλέξεις έναν ψυκτικό θάλαμο που θα ανταποκρίνεται στα αυστηρά πρότυπα που είναι απαραίτητα για τέτοιου είδους εταιρείες. Σε αυτές τις περιπτώσεις επίσης, είναι σημαντικό να μπορούν οι θάλαμοι να καθαρίζονται εύκολα ώστε να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής. Σε γεωργικές επιχειρήσεις από την άλλη, έχεις ανάγκη από θαλάμους που αντέχουν σε σκληρή μεταχείριση, οπότε αντίστοιχα θα χρειαστεί να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση.

Βήμα 4: Μέτρησε τον χώρο που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις σου

Ο διαθέσιμος χώρος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον ψυκτικό θάλαμο που θα επιλέξεις. Εκείνο που προέχει είναι να εξασφαλιστεί η εργονομία ώστε οι καθημερινές δραστηριότητες να γίνονται με άνεση και ασφάλεια. Κατά συνέπεια, ο χώρος σου είναι αυτός που θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις. Το μυστικό είναι ότι πρέπει να έχεις ως προτεραιότητα την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησής σου. Αυτό σημαίνει ότι ο ψυκτικός θάλαμος που θα διαλέξεις, πρέπει να λύνει και όχι να δημιουργεί προβλήματα.

Βήμα 5: Φρόντισε να διαλέξεις τον κατάλληλο κατασκευαστή

Το πιο σημαντικό στοιχείο που θα σε κάνει να επιλέξεις τον κατάλληλο ψυκτικό θάλαμο, είναι η βιομηχανία που θα τον σχεδιάσει, κατασκευάσει και τοποθετήσει. Επειδή πρόκειται για ένα «εργαλείο» της εταιρείας σου, πρέπει να προέρχεται από μία αξιόπιστη επιχείρηση, με πολυετή εμπειρία, η οποία θα παρέχει και υπηρεσίες after sales, ώστε να μην βρεθείς ποτέ εκτεθειμένος. Παράλληλα,  είναι σημαντικό ο κατασκευαστής να έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Έτσι ο ψυκτικός θάλαμος που θα αγοράσεις να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την επιχείρησή σου.

Βήμα AMP

Με εμπειρία από το 1963 η εταιρεία AMP προμηθεύει την ελληνική και παγκόσμια αγορά με ψυκτικούς θαλάμους όλων των τύπων. Επιλέγοντας να συνεργαστείς με μια εταιρεία αυτού του επιπέδου, είσαι σίγουρος ότι ο ψυκτικός θάλαμος που θα αγοράσεις θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σου. Οι άνθρωποι της AMP διαθέτουν την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να σου προτείνουν την καλύτερη δυνατή λύση, ενώ είναι πάντα δίπλα σου για οτιδήποτε τους χρειαστείς.

Ίσως τελικά η επιλογή του κατάλληλου ψυκτικού θαλάμου να μην είναι τόσο δύσκολη…

Μετάβαση στο περιεχόμενο