pixel
psiktikos thalamos vitrina

Ο ψυκτικός θάλαμος του κρεοπωλείου μου!

Έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις το κρεοπωλείο των ονείρων σου! Είναι ακριβώς, όπως το είχες φανταστεί! Οι πελάτες σου περιμένουν από εσένα τα καλύτερα και δεν γίνεται να τους απογοητεύσεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι η επιτυχία σου -πρώτα και πάνω από όλα – στηρίζεται στην ποιότητα του κρέατος που θα έχεις στο μαγαζί σου. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το ρισκάρεις.
Τί σημαίνει αυτό;
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προμηθεύεσαι τα κρέατά σου από αξιόπιστη πηγή αλλά και ότι πρέπει να τα διατηρείς με τον καλύτερο τρόπο, ώστε ό,τι φτάνει στον καταναλωτή να είναι σε άριστη κατάσταση!
Σε αυτό το πλαίσιο, η κατανόηση των σωστών διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται για την κατάλληλη διατήρηση του κρέατος, είτε στην απλή ψύξη, είτε στην κατάψυξη, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία του κρεοπωλείου σου.
Τα επιβλαβή βακτήρια αναπτύσσονται στο ωμό κρέας από τη στιγμή της σφαγής ενός ζώου. Το γεγονός αυτό καθιστά την αποθήκευση κάθε είδους κρέατος, μια απίστευτα επιρρεπή στο χρόνο διαδικασία. Για να παρατείνεις λοιπόν τη ζωή του κρέατος θα πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες ασφαλούς αποθήκευσης, έτσι όπως αυτοί έχουν οριστεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.
Ο πιο ασφαλής τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να επιλέξεις τον κατάλληλο ψυκτικό θάλαμο κρεοπωλείου. Αυτός που θα ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα και τις οδηγίες που πρέπει κάθε κρεοπωλείο να ακολουθεί, ώστε να εγγυάται ότι το κρέας που δίνει στους πελάτες του είναι ασφαλές.

Ας τσεκάρουμε λοιπόν, τι πρέπει να κάνει ένας ψυκτικός θάλαμος κρεοπωλείου ώστε να διατηρεί το κρέας ασφαλές:

  • Πρέπει να αποτρέπει την αλλοίωση και την ανάπτυξη βακτηρίων.

Όταν το κρέας, είναι φρεσκοκομμένο, είναι η στιγμή που έρχεται σε επαφή με τη μέγιστη ποσότητα βακτηρίων. Χρειάζεσαι λοιπόν έναν ψυκτικό θάλαμο που θα λειτουργεί στην κατάλληλη θερμοκρασία σταματώντας αμέσως τη διαδικασία σχηματισμού βακτηρίων από τη στιγμή που θα εναποθέσεις σε αυτόν τα κρέατά σου.

  • Πρέπει να εγγυάται ότι η θερμοκρασία που έχεις επιλέξει, θα είναι στην πραγματικότητα αυτή που θα έχει ο θάλαμός σου.

Σύμφωνα με τον FDA, οι καταψύκτες πρέπει να διατηρούνται στους -18 οC. Πέραν αυτού όμως, θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις θερμοκρασία ανάλογα με τον τύπο κρέατος που αποθηκεύεις. Έτσι θα μπορείς να το διατηρήσεις για περισσότερο καιρό. Σε γενικές γραμμές, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας που θα επιλέξεις, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο ψυκτικός θάλαμός που έχεις επιλέξει, δεν θα σε προδώσει αλλοιώνοντας τα κρέατά σου γιατί δεν λειτούργησε σωστά.

  • Πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία.

Οι κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες είναι αυτές που θα σου δώσουν τη σταθερότητα στη θερμοκρασία. Μερικές από αυτές τις δικλείδες είναι η κάσσα από χοντρό PVC, η αεροστεγής σφράγιση, η κάλυψη των αρμών, οι κατάλληλες πόρτες και το δάπεδο. Οι προδιαγραφές αυτές συγκρατούν αποτελεσματικά την ψύξη και παρέχουν  την ασφάλεια που χρειάζεσαι για τα κρέατά σου.
 

  • Πρέπει να έχει τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Η οργάνωση του ψυκτικού θαλάμου είναι υψίστης σημασίας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορείς να έχεις σαφή εικόνα για το εμπόρευμά σου. Ράφια, τσιγκέλια, κουρτίνες και υγειονομικά προφίλ θα σε βοηθήσουν να είναι όλα τακτοποιημένα ώστε να ξέρεις που έχεις τι.

  • Πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στα μέτρα σου.

Ο ψυκτικός θάλαμος που θα επιλέξεις πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για τις ανάγκες του εμπορεύματός σου. Αλλά και του μεγέθους του κρεοπωλείου σου. Πρέπει δηλ. να έχεις τον χώρο που χρειάζεσαι για να λειτουργείς άνετα και χωρίς άγχος.

  • Πρέπει να είναι αξιόπιστος.

Ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσεις την αξιοπιστία του ψυκτικού σου θαλάμου, είναι να επιλέξεις κάποιον που κατασκευάζεται από μία εταιρεία που έχει εδραιωθεί στο χώρο και έχει αποδείξει την αξία της στον χρόνο. Το όνομα, σε αυτή την περίπτωση παίζει ρόλο…
Στην εταιρεία AMP θα βρεις το όνομα και την αξιοπιστία που χρειάζεσαι. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί της θα σε βοηθήσουν και θα σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δες εδώ:

Ψυκτικοί Θάλαμοι